Scolioza

Scolioza reprezintă o deviere semnificativă a coloanei vertebrale într-o parte şi/sau o deviere de rotaţie în trei dimensiuni. Scolioza se poate întâlni în partea superioasa şi/sau inferioară a spatelui. Vertebrele sunt aşezate la o persoană normală şi sănătoasă într-o linie curbă aflată în plan sagital. În cazul scoliozei, coloana este curbată la dreapta sau la stânga acestui plan şi este rotită în jurul axei sale. Aceste curburi se pot afla într-un singur loc al coloanei, dar se pot afla şi în locuri diferite și în direcţii diferite.

Scolioza este întâlnită la pacienţi de toate vârstele. Poate apărea datorită unor anomalii de formare a vertebrelor sau datorită unor tulburări ale sistemului neuromuscular. În general, scolioză nu este o boală în sine, ea este asociată şi cu alte afecţiuni. De multe ori, ea este semnalul pentru alte probleme medicale ce există. Este ca şi cum ar fi febra care semnalează o problemă de sănătate.

Poate poate avea impact estetic negativ şi poate afecta irecuperabil funcţionarea inimii şi a sistemului respirator dacă nu se intervine într-un stadiu timpuriu.

Scolioza este de mai multe tipuri: congenitală, scolioză neuromusculară, scolioză idiopatică.

Scolioza idiopatică – este cea mai răspândită. Opinia predominantă, care a fost recent consimţită în publicaţiile ştiinţifice, este că această boală este ereditară. Apare de obicei la fete tinere, în perioada de dezvoltare rapidă a adolescenţei. Scolioza în adolescenţă nu cauzează durere şi este dificil de identificat. Astfel, este posibil că scolioza să fi apărut cu câţiva ani înainte de a fi identificată. Şira spinării unui copil trebuie verificată periodic.

scolioză vizualizată cu ajutorul sistemului EOS

Semne ale afecţiunii:

  • Diferenţa de nivel a umerilor
  • Asimetria ondulaţiilor taliei
  • Protuberanţa unei părţi a coloanei vertebrale
  • Proeminenţa oaselor pe o parte a spatelui (aspect bombat al omoplatului)
  • Deviere la dreapta sau la stânga a echilibrului corpului

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

EOS ultra low dose 3D orthopedic imager

Cel mai revoluţionar echipament utilizat în diagnosticarea şi în ghidarea tratamentului (chirurgical sau nu) al afecţiunilor coloanei şi a celor ortopedice este EOS Ultra-Low Dose 2D/3D Orthopedic Imager.

Tehnologia EOS oferă radiologilor, neurochirurgilor, ortopezilor şi reumatologilor noi perspective pentru diagnostic şi tratament în afecţiunile coloanei, ale şoldului şi genunchiului si altele.

Acest echipament realizează o singură scanare, redând apoi imaginea completă a osaturii unei persoane în poziţia stând în picioare, fără niciun fel de distorsiune. Pot fi obţinute simultan imaginile digitale frontale şi laterale de orice înălţime este nevoie, iar calitatea imaginii este remarcabilă.

Ulterior cele două imagini sunt procesate şi se obţine modelul 3D al osaturii pacientului şi calculul automat al parametrilor clinici.

Tehnologia EOS permite obţinerea de imagini reale, cu scara 1:1, pentru planificarea intervenţiilor chirurgicale şi pentru tratarea diverselor probleme ale oaselor şi articulaţiilor.

Află mai multe despre despre investigația EOS și despre beneficiile acesteia >>

Pentru toate detaliile necesare nu ezitati sa ne contactati