Oncologia pediatrica la ACIBADEM

Tratamentul cancerului apărut la vârstă copilăriei are o abordare interdisciplinară în spitalele ACIBADEM. Pentru o diagnosticare corectă şi un tratament adecvat, experţi din mai multe departamente lucrează împreună. Echipa formată din oncolog pediatru (Prof. dr. Cengiz Canpolat, Prof. dr. Leyla Ağaoğlu, hematolog Prof. Dr. Inci Ayan ), chirurg pediatru, chirurg oncolog specialist pe diverse tipuri de operaţii, radioterapeut, analizează împreună fiecare caz pentru a se decide cel mai bun tratament.

Aparatura de radioterapie perfomantă din spitalele ACIBADEM permite tratamente de radioterapie pentru copii de diverse vârste.

RapidArc

RapidArc – un dispozitiv high-tech inovator în tehnica de radioterapie a adus un real progres şi beneficii în radioterapia pentru copii. Durata şedinţelor de radioterapie a scăzut de la 15-30 minute la sub 2 minute. Aparatul se roteşte 360 grade în jurul pacientului putându-se iradia tumoră din toate unghiurile. Şedinţa de radioterapie se întâmplă atât de repede nedandu-i practic şansă pacientului nici să se mişte.

Cu o diagnosticare corectă şi făcută la timp, cu un tratament corect ales, şansele de vindecare cresc considerabil. Diagnosticarea precoce este esenţială în aceste cazuri şi poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Pacienţii sunt monitorizaţi pe o perioada de cinci ani de la debutul tratamnetului pentru a ţine sub control o posibilă recurenţă şi efectele adverse ale tratamentului. Oncologul responsabil de caz din ACIBADEM rămâne în contact cu părintele pacientului internaţional şi la anumite intervale de timp trimitem rezultate de analize şi investigaţii conform planului făcut de medic.

Diagnosticarea cancerului la copii

Tumorile oculare, retinoblastomul, tumorile nervului optic, leucemiile, limfoamele, neuroblastomul, sarcoamele ţesuturilor moi, precum şi alte tipuri de cancere, diagnosticate precoce si tratate adecvat, pot spori considerabil şansele de vindecare.

Pe lângă testele uzuale ce se fac în diagnosticarea acestor boli, există teste speciale, care fac parte dintr-o diagnosticare mai precisă:

  • biopsie din măduva spinării;
  • CT, Flash CTPET CT, RMN pentru diverse părţi ale corpului, RMN pentru întregul corp;
  • teste pentru anumite enzime, proteine sau markeri (LDH, Fosfatază alcalină (ALP) , NSE, alfa-feto protein, beta HCG, feritină, dopamină, noradrenalină, VMA, HVA s.a).
Oncologie pediatrica

Cancerele “copilăriei” pot apărea la orice vărstă cuprinsă între perioada neonatală şi adolescenţă. Diagnosticarea precoce şi tratamentul adecvat cresc cu 60-70% şansele de vindecare.

Multe din cazurile de cancer apărute în perioada copilăriei se datorează unui dezechilibru ce generareaza o proliferare în mod necontrolat a unor celule anormale. Acestea se divid necontrolat şi sufocă practic celulele sănătoase.

Posibile semne ale unei afectiuni oncologice la copii:

Dezechilibrul acesta poate apărea la orice vârstă între naştere şi adolescenţă, însă statisticile arată că cel mai des întâlnit debut are loc în jurul vârstei de 5 ani. Din punct de vedere al punctului de pornire, al gradului de răspândire a bolii, pot apărea semne şi simptome cum ar fi: paloare, slăbiciune,febra, infecţii frecvente şi neobişnuite, stare de oboseală accentuate, inapetenţă şi, ulterior, scăderea în greutate, sângerare în urină sau scaune,tulburări de vedere,cearcăne, schimbări de personalitate, inapetenţă şi pierdere în greutate, glande limfatice umflate, dureri osoase sau ale articulaţiilor care pot determina copilul să şchiopăteze, mărirea splinei (umflarea abdomenului, dureri în partea stângă a abdomenului) etc.

Tipuri de cancer la copii

Leucemia sau cancerul sângelui – cea mai des-întâlnită formă de cancer la copii este leucemia limfoblastică acută. Este un cancer al măduvei osoase sau al celulelor sângelui care apare adesea la copii. Pornind de la nasterere, poate apărea la orice vârstă. Statistic, s-a observat o frecvenţă mai mare la băieţi.

Limfoamele – cunoscute şi sub numele de cancer de nodul limfatic – sunt clasificate în Hodgkin şi non-Hodgkin. Acestea se diferenţiază după tipul celulelor. Cel mai des se întâlnesc în ţesuturile limfatice de la gât, din cavitatea toracică sau abdominală.

Tumorile cerebrale – gliomul, medulloblastomul, ependimomul, PNET – tumori neuroectodermale primitive, tumori ale plexului coroid, tumorile cu celule germinale – sunt sub-grupuri, diferențiate de tipul de celule din care provin, de potenţialul de reproducere al subtipului de celule tumorale clasificate și de origine.

Neuroblastomul este un cancer al sistemului nervos simpatic. Este responsabil pentru 5 – 7% din totalul cancerelor la copii. Neuroblastomul există deseori încă de la naştere, dar cel mai des este diagnosticat mult mai târziu, când copilul începe să manifeste simptomele bolii.

Tumoră Wilms – o tumoră canceroasă pe rinichi neavând nici o legătură cu cancerul renal al adulţilor.

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

Pentru toate detaliile necesare nu ezitati sa ne contactati