travel medical - partener Acibadem Hospitals Group
Despre oncologia pediatrică în Turcia

Tratamentul cancerului apărut la vârstă copilăriei are o abordare interdisciplinară în spitalele ACIBADEM. Pentru o diagnosticare corectă şi un tratament adecvat, experţi din mai multe departamente lucrează împreună. O echipă formată din oncolog pediatru (Prof. dr. Cengiz Canpolat, Prof. dr. Leyla Ağaoğlu, hematolog Prof. Dr. Inci Ayan ), chirurg pediatru, chirurg oncolog specialist pe diverse tipuri de operaţii, radioterapeut, analizează împreună fiecare caz pentru a se decide cel mai bun tratament. Oncologul responsabil de caz din al pacientului va rămâne în contact cu părintele pacientului internaţional, iar la anumite intervale de timp trimitem rezultate de analize şi investigaţii conform planului făcut de medic.

Simptome

Din punct de vedere al punctului de pornire, al gradului de răspândire a bolii, pot apărea semne şi simptome cum ar fi: paloare, slăbiciune,febră, infecţii frecvente şi neobişnuite, stare de oboseală accentuate, inapetenţă şi, ulterior, scăderea în greutate, sângerare în urină sau scaune,tulburări de vedere,cearcăne, schimbări de personalitate, inapetenţă şi pierdere în greutate, glande limfatice umflate, dureri osoase sau ale articulaţiilor care pot determina copilul să şchiopăteze, mărirea splinei (umflarea abdomenului, dureri în partea stângă a abdomenului) etc.

De ce să alegeți Travel Medical?

Travel Medical consiliază orice problemă medicală și facilitează rezolvarea ei în Turcia, oferind o suită full-service:

 • a doua opinie medicală gratuită
 • prioritizarea consultațiilor și oferte avantajoase
 • organizare integrală (bilete, hotel, transport între acestea)
 • traducător / însoțitor permanent

De ce să alegeți Turcia?

 • distantă de aprox. 45 min. cu avionul
 • analize și echipamente ce NU se găsesc în Romania
 • echipe medicale recunoscute international
 • echipamente de ultimă generație

Diagnosticare și echipamente folosite:

Primele semne și simptome pot fi confundate ușor cu afecțiuni uzuale și ignorate. Însă cea mai mare diferență față de cancerul adult este că sunt șanse mult mai mari să fie tratabil complet. Leucemiile, limfoamele, neuroblastomul, sarcoamele țesuturilor moi, tumori cerebrale, oculare, retinoblastomul sau tumorile nervului optic, pot fi tratate adecvat dacă sunt diagnosticate precoce.

Investigații:

 • biopsie din măduva spinării
 • CT, Flash CT, PET CT
 • RMN pentru diverse părți ale corpului, RMN pentru întregul corp
 • teste de sânge, markeri (LDH, ALP, NSE, alfa-feto proteina, feritină, dopamină, noradrenalină, VMA, HVA, etc).

Echipamente utilizate

RapidArc

RapidArc este un dispozitiv high-tech ce a adus un progres incredibil în radioterapia pentru copii. Principalul avantaj este faptul durata ședințelor a scăzut de la 15-30 la 2 minute, aparatul având capacitatea de a se roti 360 în jurul pacientului, țintind zona afectată din toate unghiurile.

FlashCT

FlashCT este un dispozitiv CT (computer tomograf) cu proprietatea specială de a fi cel mai rapid din lume. Acesta folosește o cantitate minimă de radiații și realizează o tomografie a întregului organism în 4 secunde și o angiogramă în 0.6 secunde. Acest timp scurt de examinare este ideal în diagnosticarea copiilor.

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați