Despre Fertilizarea in vitro

Apariția vieții rămâne un miracol, în timp ce neapariția unui urmaș pentru un cuplu constituie o problemă. Infertilitatea are un profund impact psihologic și social însă, în prezent, există tratamente cu rezultate promițătoare, care va pot ajuta să vă îndepliniți visul de a avea un copil.

Centrele de Infertilitate și Medicină Reproductivă Acibadem oferă o abordare complexă.

Pentru a identifica corect problemele ce au dus la infertilitate și pentru a determina cea mai potrivită soluție, pacientele trec printr-un proces de evaluare și testare completă. Fiind adepți ai inovației, specialiștii FIV din cadrul Acibadem utilizează tehnlologii de ultimă generație, fiind renumiți pentru succesele obținute.

Procesul fertilizării în vitro:

Fertilizarea “în vitro”(in-vitro-fertilisation), denumită pe scurt IVF, este aplicată în tratamentul nereușitei sarcinii în mod natural, începând cu anul 1978. Metoda, permanent dezvoltată și îmbunătățită, se bazează pe următorul principiu: după procedura de stimulare hormonală a ovarelor, ovocitele sunt extrase (puncția foliculară) și se pun în contact cu spermatozoizii partenerului, într-un recipient ce conține un mediu special (în afara corpului, – in-vitro). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele și astfel vor rezulta embrioni care vor fi introduși în uterul pacientei (embriotransfer). Embrionii vor continua să se dezvolte în condiții ideale, rezultând sarcina. Această procedură este nedureroasă.

Procedura IMSI – injecție intracitoplasmatică de spermă selectată morfologic – permite selecția spermatozoizilor sănătoși. Microscoapele sunt cele care joacă un rol important în selecția spermatozoizilor. ”IMSI” mărește imaginea spermatozoizilor de 800 de ori pentru a face procesul de selectare mult mai precis. Pana în prezent, calitatea embrionilor obținuți prin metoda fertilizării în vitro putea fi determinată doar prin aspectul microscopic al acestora. Posibilitatea de rămâne însărcinată depindea de caracteristici vizuale ale embrionilor, cantitatea celulelor și morfologia embrionilor. Odată cu dezvoltarea medicinii moderne, a fost introdusă metoda Metabolomics, prin care se determină “sănătatea” embrionilor.

Metabolomics sau indicele de viabilitate

Metabolomics este metoda ce determină dacă embrionii selectați sunt normali din punct de vedere al activității metabolice și din punct de vedere genetic. Desi în aparență normali, embrionii pot fi nesănătosi, la fel ca în cazul adulților. Azi, la ACIBADEM, se determină atât probabilitatea de a rămâne însărcinată cât și starea embrionilor. Noutatea metodei Metabolomics constă în examinarea metabolismului embrionilor.

Aceasta metodă – Metabolomics sau indice de viabilitate – permite selectarea embrionilor cu cea mai înalta probabilitate de fertilizare. Consecința directă este insuccesul sarcinii mult dorite.

Afla ce spun beneficiarii tratamentelor de fertilizare in vitro efectuate la ACIBADEM >>

Prof. Dr. Tayfun Bagis, unul dintre cei mai buni specialisti in medicina reproductiva, este seful depatamentului de reproducere asistata din cadrul spitalului ACIBADEM ALTUNIZADE si a ajutat deja un numar foarte mare cupluri din Romania.

,,Fertilizarea in-vitro este un proces ce se bazează complet pe munca în echipă și experiență. În această echipă, medicul stabilește protocolul de tratament, monitorizează pacienta și recoltează ovulele acesteia. După aceste etape, embriologul preia procesul de unificare a spermatozoidului cu ovulul. Stocarea, monitorizarea, verificarea, executarea procedurilor de laborator necesare, selectarea și decizia de transfer al embrionului sunt toate procese ce intră în domeniul embriologului și sunt la fel de importante ca și fertilizarea.” Dr. Tayfun Bagis

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

Pentru mai multe detalii despre fertilizarea in vitro, nu ezitați sa ne contactați