Cancerul Pulmonar

Cancerul pulmonar (cancerul plămânului sau tumora malignă pulmonară) este o formă de tumoră malignă cu origine în diferite celule ale plămânului. Tratamentul în cazul acestei afecţiuni poate implica ȋndepǎrtarea chirurgicalǎ a cancerului, chimioterapie sau radioterapie, sau combinaţii ale acestor tratamente.

În ACIBADEM, cazul fiecărui pacient diagnosticat cu cancer pulmonar este pus în discuţie în cadrul echipei interdisciplinare ce conţine specialişti în chirurgie toracică, oncologie, medicină nucleară, radiologie, histo-patologie.

În situaţia în care investigaţiile arată că intervenţia chirurgicală va fi un pas bun în vindecarea bolii pacientului, operaţia este efectuată de către medici cu multă experienţă în chirurgia cancerului pulmonar.

Pentru un stadiu incipient al bolii tratamentul cancerului pulmonar poate fi curativ.

Divizia de chirurgie toracică a Acıbadem Hospitals Group oferă o abordare cuprinzătoare pentru pacienţii adulţi sau copii din întreaga lume, cu cele mai noi tehnici de diagnosticare şi metode de tratament.

Divizia de chirurgie toracică este dedicată pentru a oferi o gama largă de servicii chirurgicale în diagnosticarea şi tratamentul problemelor complexe de torace, plămâni şi esofag. Abordarea este multidisciplinară. Specialişti în oncologie, radiologie, radioterapie, patologie lucrează împreună.

“Dotarea spitalelor ACIBADEM cu echipamente de ultima generaţie şi concentrarea specialiştilor de talie mondială într-un singur loc nu trebuie considerată megalomanie, este o necesitate vitală în cazurile de urgenţă cu care ne confruntăm în fiecare zi” – spune Profesorul Semih Halezeroglu (Preşedinte al Asociaţiei Europene de chirurgie toracică – 2004).

Afla ce spun pacientii tratati pentru cancer pulmonar in spitalele ACIBADEM. >>

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

VATS: toracoscopia video-asistata

Toracoscopia video-asistatǎ – VATS (Video-Assisted Thoracic Surgery) reprezintǎ o metodǎ chirurgicală minim invazivǎ ȋn tratamentul cancerului pulmonar.

VATS – implică utilizarea de “micro” instrumente şi practicarea a trei incizii mici, de 2 sau 3 cm lungime. O camera video mică este introdusă printr-una dintre incizii pentru a permite specialistului în chirurgie toracică vizualizarea cavitatatii toracice. Extracţia nodulilor pulmonari şi a lobilor se face cu ajutorul unui sac, fără a deschide sternul pacientului. Avantajele intervenţiilor endoscopice pulmonare sunt imediate: recuperare rapidă, cicatrici foarte mici, fără durere post operatorie, riscul de complicaţii scade remarcabil, fără pierderi de sânge, pacientul se poate intaorce la activitatea normala într-un timp scurt.

Aceste tipuri de intervenţii minim invazive sunt făcute de echipa Domnului Profesor Semih Halezeroglu din 1998.

Intervenţie endoscopică printr-un singur port efectuata de Profesor Dr. Semih Halezeroglu:

 • eliminare tumoră 4cm
 • tăietură de 2 cm
 • 2 zile spitalizare după intervenţie
Divizia de chirurgie toracica

Prof. dr. Semih Halezeroglu, prof. dr. Ozlem Er, prof. dr. Enis Ozyar, prof. dr. Ercan Karaaslan, conf. dr. Reha Baran, conf. dr. Erdal Okur, prof. dr. Umit Ince sunt medici remarcabili care fac parte din echipa care tratează cancerul pulmonar în spitalele ACIBADEM din ISTANBUL.

Pacientul are nevoie de încredere, iar încrederea ţine de experienta şi competenţa medicului – prof. dr. Semih Halezeroglu (Preşedinte al Asociaţiei Europene de chirurgie toracică – 2004).

Câteva din intervenţiile realizate de Divizia de chirurgie toracică din ACIBADEM:

 • rezectia şi reconstrucţia peretelui tooracic în caz de neoplasm, toracoplastii, pectus escavatum şi pectus carinatum;
 • intervenţii care implică rezectia, reconstrucţia, reparaţia şi biopsia plămânilor;
 • intervenţii de rezecţie, reconstrucţie şi reparaţie a traheei şi bronhiilor în cazul tumorilor, stricturile sau a traumelor;
 • operaţiuni necesare pentru controlul căilor respiratorii, inclusiv traheostomie, intubaţie traheală şi proceduri endoluminale;
 • intervenţii pe aria mediastinală
 • inclusiv biopsie şi rezecţie de neoplasme, drenaj al infecţiilor, limfadenectomie mediastinală, mediastinotomie şi mediastinoscopie;
 • intervenţii pericard
 • rezectie, reconstrucţie şi drenaj;
 • Proceduri endoscopice cu aplicare flexibilă şi rigidă, investigarea ramificaţiilor traheo-bronhiale şi esofag.
 • intervenţii pentru mezotelium pleural, problem ale spaţiul pleural, toracocenteză, toracostomie tub, manevră pentru pleurezie, managementul de pneumotorax, pleurectomie, decorticare şi drenaj, rezectie de empiem.

Pentru toate detaliile necesare in tratamentul cancerului pulmonar nu ezitati sa ne contactati