Ortopedie si traumatologie

Ortopedia şi traumatologia se ocupă cu tratamentul leziunilor şi traumatismelor la nivelul coloanei, al membrelor, cu tratamente conservative şi chirurgicale.

Echipe extinse de medici ortopezi şi traumatologi, specializaţi în artroscopie şi chirurgia genunchiului, chirurgia coloanei, chirurgia umărului şi cotului, microchirurgia încheieturii şi a mâinii, traumatologia şi chirurgia piciorului şi gleznei, picior strâmb, sold s.a., tratează cu responabilitate pacienţii folosind tehnologii şi materiale de ultima generaţie.

Investigaţiile pacienţilor sunt evaluate de către echipe de medici specialişti în fizioterapie, terapia împotriva durerii, radiologie, pentru a alege cu grijă metodă adecvată pentru fiecare pacient în parte. Sunt folosite astfel tehnici avansate, precum tratamentul conservator (aplicare de terapie medicamentoasă şi fizioterapie), blocarea rădăcinii nervoase şi a articulatiei faţetate sau chirurgia endoscopică sau deschisă.

Ortopedia şi traumatologia se împarte în departamente distincte şi specializate care se ocupă de:

  • Chirurgia coloanei
  • Artroze (Gonartroză şi coxartroză, proteze pentru sold şi genunchi, operaţii de revizie în cazul infecţiilor şi pierderilor de proteze, operaţii de osteotomie pericetabulara şi tibială înalta)
  • Traume (Fracturi, fracturi de neuniune si infecţii osoase, dislocaţia articulaţiilor, rupturi şi fisuri ale muşchilor şi tendoanelor, managementul tuturor fracturilor şi dislocaţiilor pacienţilor cu politrauma)
  • Chirurgia încheieturii şi a mâinii, microchirurgie şi replantare (reconstrucţia deformărilor congenitale ale mâinii, chirurgia extremităţii superioare, microchirurgie, replantare, transferuri de ţesut liber)
  • İnterventii artroplastice (sold, genunchi, umăr, operaţii cu endoproteze)

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

EOS ultra low dose 3D orthopedic imager

Cel mai revoluţionar echipament utilizat în diagnosticarea şi în ghidarea tratamentului (chirurgical sau nu) al afecţiunilor coloanei şi a celor ortopedice este EOS Ultra-Low Dose 2D/3D Orthopedic Imager.

Tehnologia EOS oferă radiologilor, neurochirurgilor, ortopezilor şi reumatologilor noi perspective pentru diagnostic şi tratament în afecţiunile coloanei, ale şoldului şi genunchiului si altele.

Acest echipament realizează o singură scanare, redând apoi imaginea completă a osaturii unei persoane în poziţia stând în picioare, fără niciun fel de distorsiune. Pot fi obţinute simultan imaginile digitale frontale şi laterale de orice înălţime este nevoie, iar calitatea imaginii este remarcabilă.

Ulterior cele două imagini sunt procesate şi se obţine modelul 3D al osaturii pacientului şi calculul automat al parametrilor clinici.

Tehnologia EOS permite obţinerea de imagini reale, cu scara 1:1, pentru planificarea intervenţiilor chirurgicale şi pentru tratarea diverselor probleme ale oaselor şi articulaţiilor.

Află mai multe despre despre investigația EOS și despre beneficiile acesteia >>

Sistemul robotic NAVIO

Ce este sistemul robotic Navio?

Este una dintre cele mai moderne metode de tratament pentru a combate calcifierea traumatica si/sau spontana(primara) la nivelul genunchiului. Robotul Navio pentru genunchi este utilizat pentru protezele care nu inlocuiesc intregul genunchi.

In timpul operatiei, datele si anatomia pacientului sunt incarcate si prezentate in format digital. Aceste date tridimensionale, speciale pentru pacient, sunt luate si prelucrate de catre chirurg pe computer iar pacientul este astfel dotat cu componentele protezei in marime potrivita pentru anatomia lui.

Află mai multe despre sistemul robotic Navio >>

Chirurgia coloanei vertebrale

Coloana vertebrală este o structura verticala liniară, care prezintă nişte curburi naturale aflate în planul sagital şi care îi conferă acesteia o elasticitate doesebită. Accentuarea permanentă a acestor curburi (cifoză sau lordoză) sau apariţia unor curburi în afara planului sagital (scolioză) reprezintă deformările patologice ale coloanei vertebrale.

Deformările patologice ale coloanei vertebrale pot avea efecte multiple, cum ar fi: dureri de spate şi de şolduri, afecţiuni ale şoldurilor, risc sporit de artrită (ca urmare a afectării articulaţiilor intervertebrale), modificarea neplăcută a imaginii corporrale şi, în cazurile grave, afectarea funcţionării organelor interne, în special a plămânilor (jenă respiratorie, diminuarea capacităţii vitale).

Scolioza

Scolioza reprezintă o deviere semnificativă a coloanei vertebrale într-o parte şi/sau o deviere de rotaţie în trei dimensiuni. Scolioza se poate întâlni în partea superioasa şi/sau inferioară a spatelui. Vertebrele sunt aşezate la o persoană normală şi sănătoasă într-o linie curbă aflată în plan sagital. În cazul scoliozei, coloana este curbată la dreapta sau la stânga acestui plan şi este rotită în jurul axei sale. Aceste curburi se pot afla într-un singur loc al coloanei, dar se pot afla şi în locuri diferite și în direcţii diferite.

Metodele de tratament chirurgical al scoliozei se stabilesc în funcţie de mărimea curburii şi în funcţie de stadiul de dezvoltare a oaselor. Cu cât se începe mai devreme tratamentul, cu atât mai mare este rata de succes.

Tratamentul chirurgical se efectuează cu succes cu implanturi (şuruburi-tije) localizate în spate şi în zona lombară. Monitorizarea (neuromonitorizarea) funcţiilor măduvei spinării pe parcursul operaţiei este o metodă ce sporeşte siguranţa operaţiei pentru pacient şi pentru doctor, şi este efectuată în mod obişnuit în spitalele ACIBADEM. O singură operaţie este suficientă pentru 90% din pacienţi pentru a obţine un rezultat favorabil. Pacienţii se ridică şi merg la o zi după operaţie. Durata de spitalizare este de aproximativ 5 zile. Pacienţii se pot reîntoarce de obicei la activităţile lor zilnice la trei săptămâni după operaţie.

Prof. Dr. Ahmet Alanay
Prof. dr. AHMET ALANAY şi echipa condusă de domnia sa operează cu succes tipuri complicate de scolioze la copii şi adulţi.

Cifoza

Cifoza, cunoscută popular drept cocoaşă, este o curbură către înainte a coloanei vertebrale. Văzută din spate, coloana vertebrală se constrituie dintr-o serie de vertebre poziţionate una deasupra celeilalte, întinzându-se de la cap până la pelvis. Văzute din lateral, vertebrele nu reproduc o linie dreapta, ci sunt astfel dispuse în mod fiziologic încât să formeze unghiuri de mărimi diferite între ele.

Există două tipuri de cifoză: de poziţie (rezultat al unei posturi defectuoase) şi structurală (cifoza lui Schuermann). Cifoza Schuermann apare în 1:1000 de cazuri, iar cea datorată poziţiei este mult mai frecventă.

Află mai multe despre cifoză >>

Când este necesară intervenţia chirurgicală în cazul cifozei?

Nu există un protocol standard privind gradul de severitate al deformării de la care se impune abordarea chirurgicală a cifozei. Totuşi, în practică se recomandă o astfel de intervenţie pentru deformări de peste 75 de grade. Dacă nu se intervine chirurgical la acest moment, situaţia coloanei se va deteriora în continuare şi va afecta negativ calitatea vieţii pacientului.

Metoda de corectare cel mai des folosită constă în fixarea vertebrelor ce determină deformarea coloanei cu ajutorul unor atele prinse cu şuruburi. Apoi, aceste vertebre sunt acoperite cu ţesut osos prelevat, în ideea de a face corp comun. Pacientul este ridicat pe picioare a două zi după operaţie şi se externează în aproximativ 5 zile. Copiii îşi pot relua activităţile obişnuite în 3-4 săptămâni. La 3 luni după operaţie este permisă alergarea, iar la 6 luni înotul. Sporturile de contact nu sunt permise cel puţin un an.
Rezultatele intervenţiilor chirurgicale pe cifoze de tip Schuermann sunt în general satisfăcătoare.

Pentru toate detaliile necesare nu ezitati sa ne contactati