Cancerul de prostata
Urologia la ACIBADEM ATAKENT

Departamentul de urologie al spitalului ACIBEDEM ATAKENT oferă servicii moderne de diagnostic şi tratament în tratamentul minim invaziv al bolilor de prostată, andrologie şi infertilitate, oncologie, urologie şi urologie pediatrică. Nefrolitotomia percutana şi ureteroscopie flexibilă, TUR, GreenLight şi prostatectomie bipolară sunt realizate cu success pentru pacienţii turci dar şi pentru cei internaţionali.

Proceduri, cum ar fi biopsia transrectala de prostată (videourodynamics), investigaţii imagistice de detaliu (Ga-68 PSMA PET) sunt doar câteva din modalităţile de diagnosticare folosite.

Paşii uriaşi făcuţi în domeniul operaţiilor închise, utilizarea sistemelor robotice apărute fac ca limitările tehnice să fie depăşite, timpul petrecut în spital să fie foarte scurt, pacienţii să se recupereze uşor şi să îşi reia viaţă normală. Dezvoltarea tehnologiilor în domeniul sănătăţii au făcut posibile efectuarea intervenţiilor chirurgicale prin metode minim invazive – endoscopic, fără a face nici o incizie sau prin incizii de 1 centimetru.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale chirurgiei endoscopice este faptul că pacienţii, după intervenţie, pot pleca în aceeaşi zi acasă, iar în scurt timp ei pot să se întoarcă la activităţile lor cotidiene, aceste noutăți tehnologice îmbunătăţind semnificativ confortul pacienţilor.

RMN pentru prostata multiparametric

Rmn-ul de prostata multiparametric este o noua tehnica care combina imagistica anatomica cu cea functionala – RMN cu Difuzie si RMN cu Perfuzie (Diffusion MRI si Perfusion MRI) cu rol important in diagnosticarea oncologica prin stabilirea unui scor de evaluare si excluderea a riscului de cancer. Este metoda imagistică cu cea mai mare sensibilitate în evaluarea extinderii locale a tumorii.

Așa că, dacă rezultatul acestei investigatii imagistice este normal, probabilitatea de a avea cancer de prostata este extrem de scăzuta.

RMN de prostata multiparametricPe de altă parte, RMN-ul multiparametric poate localizate corect si precis tumora iar imaginile pot fi utilizate ca o hartă pentru biopsia țintită.

RMN-ul de prostată multiparametric este investigatia care face diferenta in diagnosticarea cancerului de prostata aducand informații precum: localizare, volum tumoral, grad de agresivitate caracterizare și stadializare. Informațiile contribuie la stabilirea strategiei terapeutice ulterioare.

Când este indicat RMN-ul multiparametric pentru depistarea cancerului de prostată?

Există anumite examinări medicale care pot ajuta la depistarea precoce a semnelor de pre-cancer. Opţiunile de tratament sunt mai bune atunci când astfel de semne sunt găsite cât mai devreme.
Pentru a minimiza riscul cancerului de prostată primele investigaţii recomandate sunt: examinarea urologului, tuşeul rectal şi testul PSA

Dacă:

 1. rezultatul PSA este în limite normale şi există o suspiciune a tuşeului rectal,
 2. rezultatul PSA este peste limita maximă şi tuşeul rectal este normal,
 3. rezultatul testului PSA este mare şi există o suspiciune şi după tuşeul rectal,

în toate aceste cazuri situaţia poate fi lămurită cu RMN-ul de prostată multiparametric.

Notă: pentru cazul c) deseori pacientul ajunge la biopsia transrectala (TRUS) însă acest tip de biopsie, fără o investigaţie imagistică precisă prealabilă, poate conduce şi la rezultate fals negative. O metoda foarte modernă și precisă de biopsie a prostatei este biopsia pentru prostata ţintită prin fuziune RMN – US.

Studiile arată că în 15-20% din cazurile de cancer de prostată, rezultatele testelor PSA au valori în limite. Deci, RMN-ul multiparametric devine foarte important în diagnosticarea precisă.

Află mai multe despre biopsia pentru prostata ţintită prin fuziune RMN – US >>

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

Biopsie pntru prostata tintita prin fuziune RMN-US

In urma RMN-ului multiparametric pentru prostată se creează un scor între 1 şi 5 pentru pacientul scanat. Dacă rezultatul acestui scor este între 3 şi 5, este posibil să se recomande pacientului biopsia.

Biopsia prostatică ţintită prin fuziune RMN – US (imagini prin rezonanţă magnetică şi ultrasonografie) este metoda de diagnostic care exclude incertitudinile.

Astfel biopsia prostatică prin fuziune RMN – US permite prelevarea ţintită, din focare suspecte, a probelor pentru analiză histologică. O tehnologie specială elaborată, care realizeaza contopirea imaginilor multiplanare obţinute prin rezonanţă magnetică şi a celor ultrasonografice, permite localizarea focarelor suspecte şi biospia ţintită.

Această metodă de diagnosticare reduce numărul de biopsii necesare pentru a identifica cancerul de prostată, ceea ce reduce disconfortul pacientului şi creşte rata succesului tratamentului, prin iniţierea precoce a acestuia.

Află mai multe despre Rmn-ul de prostata multiparametric >>

Ga - 68 PSMA PET - investigaţie indicată în cazul cancerului de prostată

Scanare Ga-68 PSMA PET + bilet de avion dus-intors + o noapte cazare Preț pachet*: 1750 Euro!

* traducator pentru limba romana si transportul in Istanbul incluse

Cancerul de prostată este destul de dificil de detectat prin metode imagistice commune, cum ar fi razele X, tomografia computerizată, imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), scanări convenţionale sau tomografie cu emisie de pozitroni (PET). De aceea, pentru a localiza cu precizie cancerul de prostată şi pentru a reflecta caracteristicile patologice ale prostatei, sunt necesare teste imagistice de încredere şi foarte avansate. Investigaţia PET cu o radiotrasor [68Ga]- galiu marcat Antigen Specific Prostatic (68Ga-PSMA-prostate-specific membrane antigen) s-a dovedit de mare succes în investigarea şi diagnosticarea cancerului de prostată și în special a recidivelor şi metastazelor cancerului de prostată. Mai mult decât atât, imagistică PET cu 68Ga-PSMA marchează leziunile suspecte pentru cancerul de prostată, cu contrast foarte bun şi o rată de detecţie foarte ridicată, chiar şi atunci când nivelul de antigen specific prostatic este scăzut.

Chirurgia prostatei prin metoda da Vinci

Prostatectomia se indică în principal în cazurile de cancer de prostată atunci când el nu a afectat ţesuturile învecinate. Ultimele studii arată că pacienţii diagnosticaţi cu cancer de prostată şi supuşi inteventiei chrurgicale – prostatectomie au rata de supravieţuire cu mult sporită. Datorită inovatoarei tehnologii chirurgicale da Vinci, medicii pot oferi un tratament minim invaziv pentru cancerul de prostată – Prostatectomia da Vinci. Instrumentele medicale robotice sunt proiectate cu 7 grade de libertate. Punctele finale ale acestor instrumente se pot roti în jurul lor cu 540 de grade şi au dexteritatea mâinii umane. Sistemul da Vinci este considerat o platforma chirurgicală State-of–Art – tehnologie de ultimă generație cu înaltă definiţie. Este tehnologia care duce mâinile chirurgului dincolo de limitele umane. Deşi este numit “robot”, sistemul da Vinci nu acţionează pe cont propriu. Actul chrurgical este condus de la început şi până la sfârşit de medic. Depăşind limitele chirurgiei tradiţionale deschise sau laparoscopica, sistemul da Vinci schimbă experienţa intervenţiei chirurgicale pentru oameni din întreaga lume.

Dacă vi s-a spus că aveți nevoie de tratament pentru cancerul de prostată, e timpul va informaţi despre chirurgia da Vinci!

Afla mai multe despre sistemul robotic da Vinci >>

Află ce spun pacienții care au beneficiat de chirurgia prostatei prin metoda Da Vinci >>

Beneficii ale intervenţiei chirurgicale robotice da Vinci:

 • cu sistemul da Vinci aveţi parte de o intervenție chirurgicală majoră realizată prin incizii mici
 • beneficiile unui tratament definitiv: comparativ cu chirurgia clasică, prin chrurgia robotică există un mai bun control în ceea ce privește marginea de siguranţă – probabilitatea de a avea margini pozitive scade covârşitor. Marginile de risc/de siguranţă – reprezintă o măsură a riscului celulelor canceroase rămase după operaţie
 • revenirea rapidă la funcţia erectilă
 • eliminarea riscului de incontinenţă urinară
 • spitalizare foarte scurtă (1-2 nopţi)
 • pierdere de sânge extrem de scăzută
 • fără riscuri de complicaţii postoperatorii-fără risc de infecţii ale plăgilor
 • timp scăzut de zile cu cateter
 • fără suferinţe şi dureri
 • recuperare rapidă şi reîntoarcere la viaţa normală

Pentru toate detaliile necesare nu ezitati sa ne contactati