travel medical - partener Acibadem Hospitals Group

Centrul de transplant de organe ACIBADEM reprezintă o referinţă în domeniu datorită echipei de specialişti cu o bogată experienţa, datorită tehnologiei de vârf şi numărului de transplante hepatice de success efectuate până la această oră.

Rezultate de success înregistrate în standardul de aur
transplantul hepatic ortotopic

În Centrul de transplant de organe ACIBADEM Bursa, transplantul hepatic este realizat atât de la donatori vii, cât şi de la cadavre. Metoda aplicată în cursul acestor intervenţii este “transplantul hepatic ortotopic”, metodă cunoscută în toată lumea sub denumirea de “standardul de aur”. Prin această tehnică modernă, vena de calibru mare care se găseşte în spatele ficatului este prezervată până în momentul transplantului prin aplicarea de clip-uri chirurgicale. Pentru succesul unei astfel de operaţii sunt necesare o echipa de chirurgi cu experienţa şi echipamente tehnologice de înaltă performanță.

Când transplantul este realizat de la un donator viu, jumătate din ficatul donatorului este transplantat beneficiarului.

După transplant, donatorii pot fi externaţi în aproximativ 6-7 zile, iar beneficiarii transplantului rămân în spital pentru 15-20 de zile.

Ficatul transplantat se regenerează şi crește în dimensiuni până la un nivel suficient încât să susţină nevoile organismului receptor!

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

Calitatea internaţională a infrastructurii

Centrul de transplant de organe ACIBADEM Bursa deţine o infrastructură care se ridică la nivelul standardelor internaţionale. Pacientul receptor cât şi pacientul donator sunt trataţi în săli de operaţie şi secţii de terapie intensivă în condiţii de sterilitate completă cu circuit laminar şi echipamente tehnologice de cel mai înalt nivel. Procedurile de laborator sunt efectuate de Acibadem Labmed, un laborator de standarde internaţionale care este de asemenea membru a grupului Acibadem Healthcare.

Echipa medicală experimentată

Centrul de transplant de organe ACIBADEM Bursa deţine tehnologia necesară operaţiei de transplant hepatic.  Directorul acestui centru de transplant hepatic este Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, deschizător de drumuri în chirurgia transplantului hepatic şi renal din Turcia.

Din 1998 şi până în prezent, Prof. Emiroğlu a realizat aproximativ 250 de transplante hepatice, 60 de transplante de pancreas şi peste 200 de transplante renale.

Prof. Emiroğlu şi echipa sa deţin o importantă experienţa atât în transplantele hepatice auxiliare (ex. fără extirparea întregului ficat) cât şi în cele standard ortotopice. Echipa are de asemenea, o bogată experienţa în toate tipurile de şunturi şi proceduri Sugiura la pacienţi cu sângerări datorate cirozei hepatice.

Prof. Emiroğlu care a realizat primele transplante din Bursa către primitori adulţi şi copii de la donatori vii şi cadavre, este autorul a aproximativ 100 de articole ştiinţifice despre transplantul hepatic, dintre care 85 au fost publicate în străinătate.

FICATUL- organ cu capacitate regenerativă

Ficatul este privit că organul cel mai complex şi mai activ din punct de vedere metabolic din întregul organism.

Ficatul îşi poate continuă funcţia chiar şi după extirparea a 70% din ţesutul hepatic. Când un donator oferă spre transplant peste jumătate din ficatul sau, porţiunea restantă îşi poate relua funcţia fără deficit şi fără complicaţii serioase.

Acest lucru se datorează tocmai capacităţii de regenerare a ficatului, acesta fiind singurul organ care se poate regenera după extirparea a peste jumătate din masa sa.

Când este necesar transplantul hepatic?

Chiar şi atunci când există inflamaţii legate de consumul de alcool, ficat gras, hepatite infecţioase, congestii de lungă durată sau calculi de căi biliare, anumite boli metabolice, tumori sau deficite congenitale de enzime, pacienţii pot continua să aibă o viaţa normală atâta timp cât evoluţia bolii de care suferă este lentă. Însă în momentul în care insuficiența hepatică devine manifestă şi severă, se pune problema transplantului de ficat, aceasta fiind in unele cazuri singura opțiune.

Pentru candidații la transplant hepatic

Pacienții care aplica pentru transplant de ficat la Acibadem Healthcare Group- centru de transplant și solicita transplantul de ficat este necesar sa fie diagnosticat cu insuficienta hepatica. Rezultatele analizelelor si examinarile madicale care atesta insuficienta hepatica din tara pacientului sunt necesare.

Dacă pacientii nu au primit acest diagnostic la ei in țară și în cazul în care exista un dubiu asupra acestui diagnostic, el va fi supus analizelor preliminare necesare, împreună cu examinarea fizică la centrul ACIBADEM de evaluare a acestor afectiuni. Aceste analize/examinari nu sunt incluse în prețul pachetului de transplant de ficat.

Din cauza legislatiei din Republica Turcia, transplantul de ficat pentru pacientii internationali se face cu ficat de la un donator viu!

Grupa de sange si potrivirea ca dimensiune dintre ficatul receptorului si donatorului sunt esențiale pentru realizarea transplantului de ficat. In cazuri de urgență ar putea fi, de asemenea, efectuate între tipurile de potrivite de grupe de sânge, pentru a salva viața pacientului. Dar potrivirea in dimensiune a ficatului este o necesitate.

Potentiali donatori trebuie să îndeplinească anumite cerințe de bază:

  • stare bună de sănătate și să fie motivați să doneze din motive altruiste;
  • după testarea/analizarea donatorului, echipa de transplant decide dacă donarea se poate realiza sau nu;
  • aproximativ aceeași greutate și dimensiuni corporale;
  • sa nu aibe vreo infectie, sau boala care afectează ficatul;
  • grupe de sange compatibile;
  • daca donatorul e o femei -sa nu fie insarcinata;
  • varsta intre 18 -65 ani.

Pentru toate detaliile necesare in cazul unui transplant de ficat nu ezitati sa ne contactati