travel medical - partener Acibadem Hospitals Group
EOS ultra low dose 3D orthopedic imager

Cel mai revoluţionar echipament utilizat în diagnosticarea şi în ghidarea tratamentului (chirurgical sau nu) al afecţiunilor coloanei şi a celor ortopedice este EOS Ultra-Low Dose 2D/3D Orthopedic Imager.

Tehnologia EOS oferă radiologilor, neurochirurgilor, ortopezilor şi reumatologilor noi perspective pentru diagnostic şi tratament în afecţiunile coloanei, ale şoldului şi genunchiului si altele.

Acest echipament realizează o singură scanare, redând apoi imaginea completă a osaturii unei persoane în poziţia stând în picioare, fără niciun fel de distorsiune. Pot fi obţinute simultan imaginile digitale frontale şi laterale de orice înălţime este nevoie, iar calitatea imaginii este remarcabilă.

Ulterior cele două imagini sunt procesate şi se obţine modelul 3D al osaturii pacientului şi calculul automat al parametrilor clinici.

Tehnologia EOS permite obţinerea de imagini reale, cu scara 1:1, pentru planificarea intervenţiilor chirurgicale şi pentru tratarea diverselor probleme ale oaselor şi articulaţiilor.

Află mai multe despre ortopedie, traumatologie și despre metodele de diagnoză și tratament disponibile in spitalele partenere Travel Medical >>

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

Ce este EOS?

EOS este numele de marca al unui dispozitiv care este științific cunoscut sub numele de scaner bi-plan. Mecanismul de radiații scăzut al acestui aparat a câștigat premiul Nobel pentru fizică. Aparatul EOS a deschis o noua cale in diagnosticarea si investigarea afectiunilor coloanei.

Beneficiile sistemului EOS:

  • expunerea la radiatii este de pâna la 90% mai mica decat radiografia conventionala;
  • metoda EOS este utilizata pentru pacientii cu o boala a coloanei vertebrale
  • imaginile sunt precise, sunt 3D iar cantitatea iradiere foarte scazuta; Scolioza este o deformare „3D” si nu poate fi usor analizata doar cu radiografie conventionala
  • o imagine completa din cap pana in piciare printr-o sigura expunere
  • o discrepanță de lungime a picioarelor la copii indică adesea scolioză pediatrică. În aceste cazuri, un suport/taloneta ar putea preveni progresia scoliozei sau rezolva curbura. Din moment ce măsurarea discrepanței de lungime a picioarelor este posibilă cu EOS, această etiologie poate fi ușor gasita si deci preveni o viitoare scolioza
  • scanarea se face in pozitia stand in picioare – si cu cantitate mica de iradiere; fara sistemul EOS, evaluarea 3D a coloanei se poate face folosind computer tomograf dar este nerecomandabil avand in vedere expunerea la cantitatea mare de iradiere.
  • calitatea imaginior obtinute prin sacanare este foarte importanta deoarece gradul de deviere al coloanei poate decide necesitatea interventiei chirurgicale ;dispozitivul EOS scaneaza pacientul din cap pana in picioare si creaza o imagine cu o claritate uniforma ce permite masuratoare precisa a curburii coloanei vertebrale
  • genunchii si soldurile joaca un rol important și sunt considerate continuarea coloanei vertebrale. EOS oferă o mai bună analiză a relației a coloanei vertebrale, pelvis cu pozitia soldurilor si a genunchilor ceea ce este important, în special în planul sagital pentru adultii cu scolioze.

Pentru toate detaliile necesare nu ezitati sa ne contactati