tratamentul spasticitatii

rizotomie

detalii contact >>

Contactați-ne pentru a afla daca operația de rizotomie este soluția potrivită pentru copilul Dumneavoastră.

Avantaje ale colaborării cu Travel Medical:

 • prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale. Travel Medical gestionează un număr foarte mare de pacienți si, pentru a obține cel mai bun raport preț-calitate, negociază în mod gratuit pentru fiecare caz, cu mai multe unități medicale.
 • transmiterea gratuită a documentelor medicale;
 • second opinion și consiliere medicala gratuită;
 • organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.);
 • transport gratuit intre spital, hotel și aeroport;
 • traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri).

Plata serviciilor medicale se face doar la spital. Travel Medical nu percepe nicio taxă suplimentară pentru gestionarea cazului.


Prof. Dr. Memet Özek prezentand avantajele operatiei de rizotomie in cadrul seminarului Abordari moderne in neurochirurgia pediatrica, organizat de Travel Medical la Spitaul de copii Marie Curie din Bucuresti


Rizotomia este o procedura chirurgicala care poate reduce spasticitatea, pana la inlaturarea completa a acesteia.


Operatia de rizotomie la ACIBADEM este facuta de Domnul Profesor Doctor Memet Özek impreuna cu echipa sa.


Afla ce spun pacientii operati de rizotomie la ACIBADEM >>


Canditatii ideali pentru acest tip de tratament sunt:

 • Diagnostic "Paralizie Cerebrala" cu diplegie dar si alte forme de pareza
 • Varsa intre 3-15 ani.
 • Pacienti care au intrerupt tratamentul de recuperare fizica din motive de spasticitate (hipertonie)
 • Pacienti care nu au avut operatii ortopedice

Pachetul include : 4-5 zile spitalizare ale copilului si insotitorului, masa, asistenta medicala permanenta, materialele, medicatia.

Dupa operatia de rizotomie mai sunt necesare pentru copil 4-5 zile de recuperare. Sedintele de fizioterapie din perioada de recuperare pot fi filmate. Insotitorul copilului va fi instruit in legatura cu exercitiile pe care copilul trebuie sa le faca in continuare acasa.


Afla mai multe despre operatia de rizotomie dorsala selectiva la ACIBADEM >>

tratamentul spasticitatii

3 erori in tratamentul spasticitatii

3 erori de tratament al spasticității, care pot determina deficiențe ireversibile

Prof. Dr. Memet Özek, neurochirurgie pediatrică: lipsa de tratament a spasticității la copii până la vârsta de 1 an este o greșeală!

Sub conducerea neurochirurgului pediatru Prof. dr. Memet Özek, Asociația Acibadem Healthcare a organizat pentru prima dată trainingul intitulat "Abordarea multidisciplinară a tratamentului spasticității" menit să permită schimbul de experiență medicală în domeniu cu specialiști de peste hotare. Cursul cu durată de 3 zile a debutat joi, 8 noiembrie 2012, la Spitalul Acıbadem Kozyatağı. A participat un număr total de 62 de medici din 21 de tări, dintre care cele mai bine reprezentate au fost Anglia și Brazilia. În cadrul cursului, neurochirurgul pediatru Prof. dr. Memet Özek a ținut un discurs despre ultimele descoperiri în tratamentul spasticității, cu menționarea procedurilor chirurgicale actuale, susținut de prezentări de caz. Subliniind importanța abordării metodei corecte la momentul potrivit, Prof. Memet Özek a avertizat audiența cu privire la existența a 3 erori distincte întâlnite în Turcia, în ceea ce privește tratamentul spasticității la copii și care determină deficite ireversibile.

Deprivarea de oxigen în timpul nașterii - principală cauză a spasticității

Prof. Dr. Memet Özek, neurochirurg pediatric la Spitalul Acıbadem Kozyatağı a afirmat că 5 din fiecare 1000 de copii născuți în Turcia dezvoltă afectare neurologica permanentă și netratabilă. Această afecțiune poartă numele de paralizie cerebrală. Conform Prof. Memet Özek, spasticitatea se manifestă prin limitarea miscărilor datorită tonusului muscular exagerat și a deformării extremităților. Spasticitatea se regăseste la aproximativ 60% din copiii născuți cu paralizie cerebrală. Profesorul Memet Özek a adăugat că paralizia cerebrală se traduce prin tulburări de mișcare și malformații, cauzate de afectarea cerebrală dinaintea, din timpul, sau de după naștere. În funcție de localizarea leziunii cerebrale, boala prezintă caracteristici diferite și poate fi clasificată în diverse tipuri. Spasticitatea reprezintă cea mai frecventă formă dintre tulburările motilitătii întâlnite la pacienții cu paralizie cerebrală. Cea mai importantă cauză a spasticității în Turcia este privarea de oxigen din diverse motive, în timpul nașterii.

Afla care sunt cele 3 erori frecvente in tratamentul spastcității >>

diagnosticarea spasticitatii

Motion analysis

Pentru analiza mișcării:


 • faceți o programare
 • pregatiți un pantalon scurt pentru confortul pacientului
 • analiza durează o oră
 • veti primi rezultatul analizei pe un CD

Evaluarea spasticitatii unui copil se face de catre echipe interdisciplinare de medici reunite care analizeaza capacitatile motorii ale copilului posibil candidat al operatiei de rizotomie.

Evaluarea spasticitatii incepe cu analiza miscarii – Motion Analisys. Medicii specialisti (medic pediatru, neurochirurg pediatru, ortoped pediatru) si fizio/kineto-terapeuti ajutati de tehnologie informatica sofisticata identifica problemele musculare, articulare si nervoase ale pacientului.

Se obtin informatii importante si valoroase despre despre tonusul muscular, posibilele deformatii osoase cauzate de spasticitate.

In urma analizei mersului si a miscarii, terapeutii in reabilitare si medicii specialisti stabilesc abordarea medicala cu beneficii maxime pentru pacientul respectiv.Află mai multe despre metoda de diagnoză a spasticității prin analiza mișcării >>