Tratamentul neurinomului acustic utilizand tehnologia CyberKnife

Oferta speciala ACIBADEM: CyberKnife de la 7000 Euro - Cel mai mic pret!

CyberKnife sau, în general, radiochirurgia stereotactică, reprezintă o abordare de tratament foarte bine acceptată în cazul neurinoamelor acustice. Dacă este făcut de medici cu experiență, răspunsurile la acest tratament sunt foarte bune. Doza de radiaţie pentru ţesuturile normale înconjurătoare este atât de scăzută în această abordare de tratament, încât afecţiunile maligne secundare sunt excluse.

Dacă auzul pacientului este deja afectat, acesta nu va mai putea fi recuperat. Dar acest lucru este valabil indiferent de abordare. Dacă pareză facială este deja instalată, ea nu va putea fi eliminată, indiferent de abordare. Prin chirurgie există însă riscul ca pareza facială să devină mai pronunţată faţa de tratarea prin CyberKnife, unde acest lucru este ţinut sub control prin cantitatea de radiaţie aplicată.

În cazul tratării neurinomului ncustic cu CyberKnife, în prima zi, pacientului i se va confecționa o mască pentru imobilizare, si i se va efectua un CT şi un RMN. Una sau două zile sunt necesare pentru planificarea tratamentului. Odată ce planul de tratament este gata, pacientul îl primeşte în zile consecutive după care se poate întoarce acasă. Primul RMN de după tratament se face la o distanţă de 6 luni. Pentru tumorile mici, poate să treacă un an sau chiar doi pentru a vedea modificare pe RMN-ul pacientului.

Afla mai multe despre CyberKnife>>

Afla ce spun pacientii tratati cu CyberKnife>>

Neurinomul acustic

Neurinomul acustic, schwanomul vestibular sau tumora de unghi cerebelo-pontin sunt denumiri ce caracterizează acelaşi proces expansiv benign (necanceros), cu creştere lentă şi care implică de fapt nervii şi, în general, toate celulele mielino-formatoare, ce realizează legătura între ureche şi creier.

Neurinoamele acustice sunt afecţiuni benigne destul de rare, însă în cadrul proceselor tumorale craniene ocupă un procent însemnat (reprezintă 5-10% din totalul neoplasmelor intracraniene la adult).

Procesul tumoral apare şi se dezvoltă de obicei la baza craniului. Schwanoamele afectează în special rădăcinile nervilor spinali şi pot determina apariţia radiculopatiilor sau compresiunilor de măduvă spinală. După nervul VIII, cel mai frecvent afectată este perechea V (nervul trigemen), în timp ce alte localizări sunt mult mai rare.

Neurinoamele acustice sunt tumori benigne: ele nu metastazează în alte organe, însă pot determina, prin creşterea lor continuă, comprimarea nervilor cranieni care reglează mişcarea şi senzaţia la nivelul feţei, vorbirea şi înghiţirea.

Neurinoamele acustice sunt cauzate de existenţa unui defect în genele cu funcţie specială în controlul proceselor tumorale, respectiv în genele antioncogene, însă nu se ştie cu exactitate ce anume determină funcţionarea anormală a acestor gene. Neurinomul acustic se poate diagnostica în urma unui set de analize ce poate include o anamneză completă care să evidenţieze existenţa în familie a unor boli genetice, examen fizic general şi investigaţii imagistice. În urmă stabilirii cu exactitate a prezenţei acestei tumori, neurinomul acustic se poate trata fie prin excizia chirurgicală, fie prin radioterapie stereotactica.

Îndepărtarea microchirurgicală a neurinoamelor este una dintre cele mai complicate operaţii, reprezentănd o provocare pentru neurochirurgi în ceea ce priveşte strategia chirurgicală, păstrarea funcţionării nervilor cranieni şi evitarea oricăror altor complicaţii.

Simpla atingere a nervului facial poate duce la pareză facială.

Avantajele colaborarii cu Travel Medical

PRET

Prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale

DOCUMENTE

Transmiterea gratuită a documentelor medicale

CONSILIERE

Second opinion și consiliere medicala gratuită

ORGANIZARE

Organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.)

TRANSPORT

Transport gratuit intre spital, hotel și aeroport

TRADUCERE

Traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri)

Pentru toate detaliile necesare in tratamentul nurinomului, nu ezitati sa ne contactati