Abordari moderne in neurochirurgia pediatrica

Colaborarea cu medicii de la ACIBADEM Heathcare Group nu se reduce numai la calatoria pacientilor romani spre Turcia pentru rezolvarea problemelor se sanatate ci si in sens invers. Medicii turci au venit in Romania pentru a da consultatii gratuite copiilor cu boli neurologiece grave si pentru a prezenta seminarul cu tema “Abordari moderne in Neurochirurgia Pediatrica”.

Travel Medical a organizat acest eveniment in 1 noiembrie -2011 la spitalul Marie Curie din Bucuresti.

Domnul Profesor Doctor Neurochirurg Pediatru Memet Özek, Presedinte al Asociatiei de Neurochirurgie Pediatrica din Europa 2008 – 2010 (autor a peste 100 de publicatii stiintifice si unul din doctorii cu cea mai mare experienta in Europa in ceea ce priveste chirurgia spasticitatii la copii), insotit de kinetoterapeutul Özcan Kalkan, seful departamentului de fizioterapie de la ACIBADEM, au venit in Romania si au consultat 21 de pacienti la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii “Dr. Nicolae Robanescu” din cadrul spitalului M. S. Curie.

Copiii consultati sufera de paralizie cerebrala cu diplegie si alte forme de pareza.

Interventii gratuite pentru 2 copii la ACIBADEM, cu ajutorul Andreei Marin Banica

S-au stabilit diagnostice, programe de recuperare iar unii dintre ei se vor duce la Istanbul pentru procedura “Motion Analysis”- analiza ce va fi facuta gratuit la Istanbul pentru acesti copii ce au fost consulatati la Bucuresti. Partener in eveniment ne-a fost fundatia “Pretuieste Viata” al carei presedinte este Andreea Marin Banica si prin demersurile careia doi dintre copii consultati au fost selectati sa fie operati gratuit in Turcia.

http://andreeamarinbanica.acasa.ro/calatoreste_cu_mine.html

Consultatiile au fost urmate de seminarul “Abordari moderne in Neurochirurgia Pediatrica”sustinut Domnul Profesor Doctor Memet Ozek si Domnul Doctor Sorin Tarnoveanu in amfiteatrul spitalului M.S.Curie. Evenimentul a fost prezentat de Doamna Andreea Marin Banica.

Medici de specialitate, kinetoterapeuti si pariniti ai copiilor cu asemenea afectiuni au participat la aceasta expunere stiintifica. Cazurile prezentate, felul in care s-a pus problema recuperarii persoanelor cu asemenea afectiuni i-a impresionat pe multi dintre participanti. Ca urmare a expunerii clare facute, multi dintre parinti au inteles care este momentul in care se afla propriul copil in drumul ce il parcurge in lupta cu boala.

Multumim din suflet ACIBADEM Heathcare Group Istanbul, multumim medicilor din spitalul M.Curie pentru deschiderea si ajutorul acordat.

Speram sa repetam aeasta experienta si pentru alte tipuri de afectiuni si sa aducem acest bine aici si pentru cei ce nu au posibilitatea sa se deplaseze catre Istanbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *