tratamente la ACIBADEM

Centrul pediatric de epilepsie

detalii contact >>

Contactați-ne pentru a afla soluția potrivită pentru problema de epilepsie a copilului Dumneavoastră.

Avantaje ale colaborării cu Travel Medical:

 • prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale. Travel Medical gestionează un număr foarte mare de pacienți si, pentru a obține cel mai bun raport preț-calitate, negociază în mod gratuit pentru fiecare caz, cu mai multe unități medicale.
 • transmiterea gratuită a documentelor medicale;
 • second opinion și consiliere medicala gratuită;
 • organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.);
 • transport gratuit intre spital, hotel și aeroport;
 • traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri).

Plata serviciilor medicale se face doar la spital. Travel Medical nu percepe nicio taxă suplimentară pentru gestionarea cazului.

În Centrul pediatic de epilepsie de la ACIBADEM, pacienţii cu epilepsie beneficiază de tratament medical şi chirurgical de specialitate. Centrul este format din multiple departamente, cum ar fi pediatrie, secţie specializată în epilepsie, neurologie pediatrică, neurochirurgie pediatrică, psihologie, neuroradiologie, recuperare medicală şi terapia vorbirii.

Care sunt tipurile de crize de epilepsie?

Există numeroase tipuri de criză. Cel mai comun tip este reprezentat de crizele tonico-clonice generalizate, caracterizate prin contracţii şi convulsii ale întregului corp. De asemenea există crize epileptice de tip absentă, care constau în pierderea temporară a cunoştinţei, cu o durată de 5-10 sec; crize epileptice parţiale complexe, care evoluează cu afectarea conştienţei şi mişcări involuntare, cu o durată de câteva minute; crize epileptice atone care duc la căderi bruşte de la acelaşi nivel şi crize mioclonice care conduc la mişcări bruşte ale unor părţi ale corpului. La anumiţi pacienţi coexistă mai multe tipuri de crize epileptice.

Cum se diagnostichează epilepsia?

 1. Epilepsia este un diagnostic clinic în întregime. Un diagnostic final este stabilit doar în urma obţinerii unei anamneze detaliate sau a observării directe a crizelor.
 2. metode auxiliare folosite în dignosticarea epilepsiei

Află ce spun pacientii despre tratamentul epilepsiei la ACIBADEM >>

tratamente la ACIBADEM

epilepsie

Cum se tratează epilepsia?

Tratament medical:

După diagnosticarea epilepsiei, se instituie tratament medical. Tratamentul de elecţie este ales în funcţie de tipul de crize, de clasificarea epilepsiei şi rezultatele investigaţiilor EEG şi RMN. Există numeroase tipuri de medicamente antiepileptice şi fiecare dintre ele prezintă anumite efecte secundare. Cele mai frecvente efecte secundare întâlnite sunt erupţiile cutanate, creşterea valorilor probelor hepatice şi supresia măduvei osoase. Părinţii pacientului sunt informaţi cu privire la aceste posibile reacţii. În cursul tratamentului cu anumite medicamente, probele hepatice şi hemoleucograma trebuie efectuate şi urmărite periodic. În funcţie de pacient tratamentul medical poate continua cel puţin 2 ani. La sfârşitul acestei perioade tratamentul poate fi sistat, sub controlul medicului.

Tratament chirurgical:

În cazul epilepsiei neresponsive la tratamentul medical (epilepsie rezistentă la tratament), cura chirurgicală poate fi luată în considerație. Majoritatea acestor pacienţi prezintă o anomalie evidentă pe RMN. Metodele chirurgicale utilizate la aceşti pacienţi sunt:

 • rezecţia focală (îndepărtarea ţesutului care generează simptomatologia);
 • incizia corpului calos (deconectarea căilor de legătură dintre cele două emisfere cerebrale);
 • emisferotomia (deconectarea legăturii dintre o parte a creierului şi partea cealaltă, în cazul în care doar o parte a creierului este afectată);
 • aplicarea unei baterii (stimularea electrică a nervului vag).