tratamente la ACIBADEM

celule stem

detalii contact >>

Contactați-ne pentru a afla dacă tratamentul cu celule stem reprezintă o soluție pentru Dumneavoastră.

Avantaje ale colaborării cu Travel Medical:

  • prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale. Travel Medical gestionează un număr foarte mare de pacienți si, pentru a obține cel mai bun raport preț-calitate, negociază în mod gratuit pentru fiecare caz, cu mai multe unități medicale.
  • transmiterea gratuită a documentelor medicale;
  • second opinion și consiliere medicala gratuită;
  • organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.);
  • transport gratuit intre spital, hotel și aeroport;
  • traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri).

Plata serviciilor medicale se face doar la spital. Travel Medical nu percepe nicio taxă suplimentară pentru gestionarea cazului.

Progresele înregistrate în terapiile cu celule stem pot aduce îmbunătățiri semnificative în ce privește vindecarea pacienților cu ulcere cronice specifice piciorului diabetic. Utilizarea celulelor stem în tratarea ulcerelor piciorului diabetic poate grabi procesul de vindecare, poate preveni infectarea și reduce mult periada de spitalizare.

tratamentul cu celule stem

Celulele stem sunt celule nediferențiate biologic ce se găsesc în sânge și în măduva osoasă printre multe alte tipuri de țesuturi. Ele au capacitatea de a se multiplica în corp, luând forma diverselor tipuri de celule diferite, inclusiv de tip os, cartilagiu si grăsime. Atunci când sunt aplicate direct pe rană, ca de exemplu pe un ulcer al piciorului, celulele stem se dezvoltă pe aria afectată și ajută la acoperirea leziunii, astfel încât să se poată produce vindecarea.

Această abordare în tratamentul ulcerului piciorului diabetic presupune aplicarea locală de celule stem pentru a favoriza vindecarea prin stimularea angiogenezei, furnizarea de componente structurale extracelulare și producția de citokine și de factori de creștere. În mare, terapiile cu celule stem pot fi împărțite în injectări de celule și implantarea de structuri de țesut asemenătoare pielii.

tratamente cu celule stem

piciorul diabetic

Terapia cu celule stem in tratarea piciorului diabetic

Pacienții diabetici se confruntă adesea cu afecțiuni cronice ale picioarelor, așa cum sunt ulcerele, ca rezultat al neuropatiei periferice, care cauzează o pierdere a sensibilității în extremitățile inferioare. Adesea eronat diagnosticate, aceste afecțiuni pot conduce la complicații mai grave, ajungându-se până la amputare; însă, dacă sunt tratate la timp, toate sunt în cea mai mare măsură tratabile.

Vindecarea rănilor este în general problematică în cazul pacienților diabetici, deoarece acestea tind să rămână în faza inflamatorie din cauza disfuncției microvasculare, ceea ce conduce la alimentarea insuficientă cu oxigen și nutrienți și la reacție imună deficitară.

Rănile se pot agrava iar procesul de vindecare se întârzie mult, mai ales atunci când apare și suprainfectarea cu bacterii. În cazul în care rana nu este tratată corect sau la timp, ulcerul piciorului diabetic se poate croniciza.

Ulcerele piciorului diabetic constituie o problema de sanatate majora. Complicațiile acestor ulcerări conduc frecvent la spitalizări prelungite și chiar la amputări în cazul persoanelor diabetice.

Studii științifice recente în cercetarea acțiunii celulelor stem în leziunile de tip diabetic ale piciorului au furnizat rezultate favorabile în privința timpului de închidere al rănii, al numărului de aplicări a tratamentului, al probabilității de închidere a rănii, al numărului de evenimente adverse și al infecțiilor asociate.


Afla de la pacienti despre rezultatele tratamentul
cu celule stem pentru piciorul diabetic
>>